کمبو کارت‌های جدید همستر کامبت (جمعه ۱۵ تیر) اولین تصاویر از گلکسی بادز ۳ سامسونگ پیش از رونمایی رسمی + عکس حسگر اثر انگشت اولتراسونیک در گوگل پیکسل ۹ | قدرت شناسایی حتی هنگام رطوبت و چرب‌بودن دست علت ریزش قیمت بیت کوین در روز‌های اخیر چیست؟ (۱۵ تیر ۱۴۰۳) کدمورس جدید همستر کامبت (جمعه ۱۵ تیر) + آموزش کمبو کارت‌های جدید همستر کامبت (پنجشنبه ۱۴ تیر) معرفی بازی معمایی Boxes: Lost Fragments + دانلود اندروید و IOS مشخصات باتری و توان شارژ گوشی شیائومی ۱۵ پرو فاش شد کدمورس جدید همستر کامبت (پنجشنبه ۱۴ تیر) + آموزش ال‌جی پلتفرم خانه هوشمند Homey را خرید کمبو کارت‌های جدید همستر کامبت (چهارشنبه ۱۳ تیر) توسعه هوش مصنوعی، گاز‌های گلخانه‌ای گوگل را ۴۸ درصد افزایش داده است همه‌چیز درباره ماهواره‌های ایرانی «کوثر» و «هدهد» + جزئیات پایان ممنوعیت واژه «شهید» در فیس‌بوک و اینستاگرام ویدئو | جدیدترین تریلر بازی Black Myth: Wukong احتمالا طراحی اپل واچ سری ۱۰ درمقایسه‌با نسخه قبلی تغییری نخواهد کرد چرا لوازم خانگی مدرن و جدید زودتر از قدیمی‌ها خراب می‌شوند؟ | پرزرق‌و‌برق‌های نازک‌نارنجی کدمورس جدید همستر کامبت (چهارشنبه ۱۳ تیر) + آموزش آیا تپ سواپ لیست شد؟ + بیانیه رسمی تپ سواپ (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کارت‌های کمبو جدید همستر کامبت (سه‌شنبه ۱۲ تیر) معرفی بازی «گربه بی‌نام» (Nameless Cat) + دانلود اندروید و IOS
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

ویدئو | انیمیشن جالب ناسا برای مقایسه اندازه خورشید کنار بزرگ‌ترین سیاه‌چاله‌ها

  • کد خبر: ۱۶۲۱۸۴
  • ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۳
ویدئو | انیمیشن جالب ناسا برای مقایسه اندازه خورشید کنار بزرگ‌ترین سیاه‌چاله‌ها
ناسا انیمیشن جدیدی تولید کرده است که مقایسه‌ای را میان اندازه خورشید و مدار سیارات اطراف آن با بزرگ‌ترین سیاه‌چاله‌ها ارائه می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز - درک ماهیت و اندازه دقیق سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم برای انسان‌ها کار آسانی نیست؛ چرا که بعضی از این اشیا آسمانی ده‌ها میلیارد برابر خورشید ما هستند. ازاین‌رو، ناسا انیمیشن جدیدی تولید کرده است که مقایسه‌ای را میان اندازه خورشید و مدار سیارات اطراف آن با بزرگ‌ترین سیاه‌چاله‌ها ارائه می‌کند.

ناسا اخیراً انیمیشن جذابی را منتشر کرده است که ابعاد سیاه‌چاله‌ها را به‌صورت فرضی در منظومه شمسی نشان می‌دهد. پیش از ورود به جزئیات این ویدیو ابتدا باید بگوییم که تک‌ستاره منظومه شمسی با جرم یک خورشید (جرمی که به‌عنوان مرجع در نظر گرفته می‌شود) هرگز نمی‌تواند به سیاه‌چاله تبدیل شود، چون سیاه‌چاله‌ها باید جرمی بین ۳ تا ۱۰ برابر خورشید ما داشته باشند تا این فرایند را پشت سر بگذارند؛ بنابراین تمام سیاه‌چاله‌ها حداقل سه برابر سنگین‌تر از ستاره منظومه ما هستند.

در ویدیوی ناسا چه سیاه‌چاله‌هایی دیده می‌شوند؟

انیمیشن ناسا در ابتدا سیاه‌چاله J۱۶۰۱+۳۱۱۳ را نشان می‌دهد که ابعادی تقریباً مشابه خورشید دارد، اما وزن آن حدود ۱۰۰ هزار جرم خورشیدی است. در ادامه ۹ ابرسیاه‌چاله دیگر را می‌بینیم که در مرکز کهکشان‌های خود قرار گرفته‌اند.

یکی از این سیاه‌چاله‌ها *Sgr A است که در مرکز کهکشان راه شیری ما قرار گرفته است و وزن آن حدود ۴.۳ میلیون خورشید است. ناسا می‌گوید قطر سایه مرکزی این سیاه‌چاله تقریباً برابر با نصف مدار عطارد به دور خورشید است. دانشمندان پیش‌تر برای اولین‌بار تصویر واقعی این سیاه‌چاله را منتشر کرده بودند.

ناسا در ادامه به سیاه‌چاله‌های بزرگ‌تر ازجمله Cygnus A و M۸۷ می‌رسد که در بیرون از کمربند کوئیپر قرار می‌گیرند. در پایان سیاه‌چاله کلان‌جرم TON ۶۱۸ را می‌بینیم که یکی از غول‌پیکرترین سیاه‌چاله‌های شناخته‌شده است و جرمی معادل ۶۰ میلیارد خورشید دارد. سایه این سیاه‌چاله آن‌قدر بزرگ است که هفته‌ها طول می‌کشید تا نور از درون آن عبور کند. این سیاه‌چاله به‌صورت فرضی در نقطه‌ای فراتر از ابر اورت واقع می‌شود.

«جرمی اشنیتمن»، نظریه‌پرداز مرکز پرواز‌های فضایی گودارد ناسا می‌گوید: «اندازه‌گیری‌های دقیقی که بسیاری از آن‌ها با کمک تلسکوپ فضایی هابل انجام شده‌اند، وجود بیش از ۱۰۰ سیاه‌چاله کلان‌جرم را تأیید می‌کنند. این سیاه‌چاله‌ها چگونه این قدر بزرگ شده‌اند؟ زمانی که کهکشان‌ها به هم برخورد می‌کنند، سیاه‌چاله مرکز آن‌ها می‌تواند نهایتاً با یکدیگر ادغام شود.»

ناسا حالا با همکاری سازمان فضایی اروپا مشغول ساخت آنتن جدیدی است تا بتواند سیاه‌چاله‌های در حال ادغام را مشاهده کند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->